Lelymare Horses
Angelique Wijnands-Nijveld

Het opfokprogramma van Lelymare Horses

Angelique Wijnands-Nijveld

Angelique’s hart ligt bij het werken met jonge paarden. Ze regelt alles rondom de opfok en de fokmerries en traint de jonge paarden in het Opfok+ programma. Ze zorgt er bovendien voor dat de paarden heel rustig (in hun eigen tempo) vertrouwen krijgen in de wereld buiten de kudde. Angelique neemt ze bijvoorbeeld mee op een wandeling over het terrein, laat ze over balkjes lopen in de binnenbaan en of laat ze kennis maken met de trailer.  

Je paard wordt gesocialiseerd bij Lelymare Horses
Angelique heeft een achtergrond als para-veterinair en in HBO-diermanagement. Bij Lelymare is ze opgeleid tot aquatrainer specialist en gedragsdeskundige voor jonge paarden. Naast de paarden, begeleidt ze ook de eigenaren in de training van hun jonge paarden. Vertrouwen, rust en geduld zijn hierbij de sleutelwoorden. Met als doel dat je thuis verder kunt met de training. 

Je paard trainen tijdens de opfokperiode
Angelique gelooft erin dat het belangrijk is om paarden zo gezond en natuurlijk mogelijk op te laten groeien.
‘Bij ons staan jonge paarden lekker in de kudde. Ik werk maar ongeveer twintig minuutjes per week met ze,’
legt Angelique uit. ‘Op deze manier kunnen de paarden ook gewoon paard zijn.’ Met haar geduldige en nuchtere aanpak zorgt Angelique ervoor dat jonge paarden goed voorbereid naar hun eigenaren terugkeren. ‘Met een sterk en stabiel karakter en een stevige basis.’

Bij Lelymare Horses zorgen wij voor het beter en sterker maken van paarden

Dat Angelique als geen ander begrijpt hoe dierbaar de band tussen mens en paard kan zijn, komt door haar eigen ruin Okie, die al 20 jaar deel uitmaakt van haar leven.

‘De paarden die aan mij worden toevertrouwd, zijn altijd waardevol en geliefd door hun eigenaar. Ik vind het een voorrecht om ze te mogen begeleiden en trainen.’

 Angelique haalt voldoening uit het zien groeien van ‘haar’ jonkies: hun stappen in zelfvertrouwen en de mentale ontwikkeling naar een volwassen dier dat klaar is voor zijn taak in de sport of recreatie. Dat doet ze bij Lelymare Horses vijf dagen per week. 

Benieuwd wat Angelique voor jouw paard kan betekenen?