Preventie begeleidingstraject

Voorkomen is beter dan genezen

Naar de podcast


Preventie begeleidingstraject

Voorkomen is beter dan genezen

Naar de podcast


Preventief palperen van het paard bij Lelymare Horses

Waarom preventie belangrijk is

Wil je voorkomen dat je paard geblesseerd raakt? Of heb je ervaring met revalidatie en wil je dit niet nog eens meemaken? Met het preventie begeleidingstraject gaan we samen met jou doelgericht aan de slag met het management en de training van jouw (sport)paard.

Bespreken hoe de begeieiding zal gaan voor jouw paard op Lelymare Horses

De intake

Het traject start met een uitgebreide intake. Hierbij stelt Fenna jou allerlei vragen over je paard. Over hoe en hoe vaak jullie trainen en voeding bijvoorbeeld. Samen kijken jullie naar je paard in beweging en vindt er een uitgebreide palpatie plaats. Fenna loopt je paard na en checkt hoe de spanning in de spieren is en of er in het lichaam zwellingen of gevoeligheden merkbaar zijn. We bespreken de uitkomsten en maken een doel én plan.

Op afspraak komen bij jouw aanspreekpunt bij Lelymare Horses

Periodieke check

Afhankelijk van het doel spreken we af hoe vaak je naar onze locatie in Lelystad komt. We kunnen bijvoorbeeld 1 keer per maand afspreken, maar eens per 3 of 6 weken behoort ook tot de mogelijkheden. Fenna zal jou persoonlijk begeleiden is dus ook jouw aanspreekpunt voor vragen of als je thuis ergens tegenaan loopt in je training.

Het traject

Iedere keer als je paard bij Lelymare is, beoordelen we je paard in stand en in beweging. Na het palperen geeft Fenna een sportmassage. Dit helpt je paard zijn spieren optimaal te gebruiken, maar kan ook compensaties wegnemen, de symmetrie verbeteren en daarmee het gehele functioneren verbeteren. We bespreken de voortgang.

Lelymare Horses biedt de mogelijkheid om te trainen met de aquatrainer

Extra ondersteuning

Afhankelijk van het doel zetten we ook de aquatrainer, Vitafloor of bijvoorbeeld lasertherapie in. Daarnaast is het mogelijk om je bezoekje te combineren met een les. Voor deze extra’s schaf je een flexibele rittenkaart aan. Deze is enkel aan te schaffen voor mensen die dit traject volgen. 

Het management van je paard bij Lelymare Horses

Thuis de slag

Na je bezoek aan Lelymare krijg je een rapport mee naar huis om de komende periode thuis verder aan de slag te gaan! Heb je tussendoor vragen? Fenna is altijd bereikbaar om met je te sparren en mee te denken. Samen maken we je paard sterker, waardoor prestaties verbeteren en de kans op blessures vermindert.

Podcast Preventie Begeleidingstraject

Podcast Preventie Begeleidingstraject

Fenna: ‘Ik vind het heel erg mooi om intensief met combinaties aan het werk te gaan. Dankzij ons netwerk aan specialisten kan ik snel schakelen en help ik jou bij het zetten van de juiste stappen op het juiste moment om je paard nog beter in vorm te krijgen.'