Lelymare Horses- Fenna Elzinga

De Vitafloor kan worden gebruikt om het herstel van blessures te versnellen

Fenna Elzinga

Fenna’s drijfveer ligt in het verlangen om dingen te verbeteren en bij te dragen aan urgente kwesties in de paardensport. Deze missie heeft haar ertoe geleid zich te specialiseren in revalidatie en preventie van blessures. Op Lelymare speelt Fenna een belangrijke rol als coördinator tussen paardeneigenaren en verschillende specialisten. Hierbij stelt ze wekelijkse revalidatieschema’s op, volgt ze de voortgang van elk paard nauwlettend en stemt ze veel af met collega’s, specialisten en eigenaren van paarden.

Fenna's visie op revalidatie omvat niet alleen het herstellen van blessures, maar ook om te voorkomen dat paarden geblesseerd raken. Fenna: ‘Het gaat niet alleen om het oplossen van een specifiek probleem; we kijken naar het paard in zijn geheel, ook naar zijn welzijn en gezondheid. Ik zie Lelymare als een omgeving waarin zowel paarden als hun eigenaren zich ondersteund en begrepen voelen en waar we samen werken aan een betere toekomst voor paarden en onze mooie sport.’

Fenna: ‘Lelymare Horses is mijn droom. Ik geniet ervan om de dagen door te brengen tussen de paarden, het zien opgroeien van de veelbelovende jonge dieren en het samen oplossen van de puzzel die komt kijken bij blessures.’
Fenna heeft in 2005 haar HBO studie Commerciële economie afgerond en heeft in 2009 nog haar master behaald in Beleid, Communicatie & Organisatie. Ze zet zich naast Lelymare Horses graag in voor de sector. Daarom zit ze momenteel in de welzijnscommissie van de Sectorraad Paarden en is ze lid van de FNRS ledenraad. 


Fenna heeft op hoog niveau Reining gereden en heeft in 2010 deel genomen aan de Wereldruiterspelen in Kentucky. In 2014 waren ze nogmaals onderdeel van het Nederlandse Team en kwamen ze aan start op de Wereldruiterspelen in Normandië. Ze heeft meerdere Nederlandse en Europese titels op haar naam en kijkt met veel plezier terug op deze periode in haar leven. In 2015 is Fenna moeder geworden van de tweeling Bente & Meike. Samen met haar man Erik en haar dochters woont ze op Lelymare. Nu geen topsport meer, maar volledig focus op het bedrijf en het gezin.