Revalidatie centrum

Je paard heeft een blessure en dat is iets wat je liever niet wilt meemaken. Wat de blessure ook is er staat altijd een revalidatie periode te wachten. Deze periode is intensief voor eigenaar en paard. Je hebt als eigenaar de zorg of het wel goed gaat komen en hoelang de revalidatie precies gaat duren.

Gelukkig is er tegenwoordig heel veel mogelijk op het gebied van behandelingen en revalidatie. Tijdens deze periode en ook na operaties en behandelingen is rust en gecontroleerde beweging heel belangrijk. Precies dat bieden we op Lelymare.

Op ons revalidatie centrum kunnen de paarden onder optimale omstandigheden revalideren. Onder meer door de rustige en professionele omgeving die we u en uw paard bieden, krijgt uw paard de beste kans op een goed herstel. Ons deskundige team staat garant voor een optimale begeleiding en verzorging van uw paard.

"WE ZORGEN VOOR HET PAARD
EN ONTZORGEN DE EIGENAAR" 

Omdat elke revalidatie anders is, stellen we in overleg met de dierenarts een 'gepersonaliseerd' plan op. De faciliteiten op onze accommodatie zijn hier volledig op ingericht. Er kan gebruik gemaakt worden van een stapmolen met equigrass bodem, de vitafloor trilplaat (stalunit) en de aquatrainer. Ook kan uw paard aan de hand gestapt of gelongeerd worden. Tevens kan de high power laser onderdeel van de herstelprocedure zijn.

We werken nauw samen met Sportpaardenkliniek Wolvega en Dierenkliniek Emmeloord en de meeste vervolgonderzoeken (controles, röntgen en echografie) kunnen dan ook op Lelymare uitgevoerd worden. Wekelijks is de hoefsmid op het bedrijf, want goed hoefbeslag is een belangrijk onderdeel van het revalidatie proces. Hetzelfde geldt voor fysiotherapie. Of het nu aan het begin van de revalidatie is of juist als ze meer mogen bewegen. In samenspraak met de eigenaar wordt besproken wanneer en hoevaak de fysiotherapeut het paard nakijkt / behandelt.

Ons team staat 7 dagen per week klaar voor de paarden en de revalidatie wordt zeer nauwkeurig uitgevoerd. In een revalidatie traject is precieze uitvoering van het aangemaakte plan belangrijk.

WE BIEDEN JOU: 
  • EEN RUSTIGE OMGEVING 
  • PROFESSIONELE VERZORGING
  • DESKUNDIG TEAM 
  • PROFESSIONELE FACILITEITEN 
  • MULTIDISCIPLINAIRE SAMENWERKING
dierenarts revalidatie revalidatie paard revalidatie paard

Op Lelymare werken we met een IDOTS Aquatrainer en een Vitafloor stalunit.