Trainingsvakantie / Horse Hotel

Wij de zorg, jij de rust

Kies je trainingspakket


Zelf op vakantie, je paard ook bij Lelymare Horses

Trainingsvakantie

Ga je zelf op vakantie en wil je je paard ondertussen graag door laten trainen? Of gun je je paard een trainingsvakantie op onze horse hotel locatie in Lelystad, zodat we alle tijd hebben om met jouw paard te werken aan balans, coördinatie, kracht en core-stability? Een trainingsvakantie kan écht het verschil maken.

We werken aan het verschil

We doen niets liever dan paarden beter en sterker maken, zodat jij je paard met een brede glimlach weer verder oppakt. Een bewegingspatroon veranderen (denk hierbij aan lopen op de voorhand of scheefheid) kost tijd. Daarom duurt bij ons een trainingsvakantie minimaal 4 weken. We verzorgen je paard tijdens zijn verblijf optimaal. Alle paarden hebben ruime buitenstallen en komen de hele dag buiten in weide of paddock. Uiteraard met onbeperkt ruwvoer en water. 

Lelymare heeft een deskundig team

Bepaal het doel

Hoe de trainingsvakantie eruitziet is afhankelijk van jouw wensen en de behoeften van jouw paard. Het kan zijn dat het sterker maken van je paard de belangrijkste reden is voor de trainingsvakantie. Of je gunt je paard een vakantie, maar je wilt wel dat hij rustig doorgetraind wordt. We kunnen intensief aan het werk gaan met je paard, maar je kunt ook kiezen voor een mooie balans tussen vakantie en training. Kortom, voordat je paard hier komt bepalen we een duidelijk doel.

Wat zetten we in?

We bepalen samen het doel en opbouw van de sessies in de aquatrainer. Per sessie laten we er steeds een beetje meer water in. De tegendruk van het water stimuleert actiever gebruik van de achterhand, waardoor het paard zijn buikspieren aanspant. Het resultaat? Beter ruggebruik met meer schoudervrijheid. We kijken goed naar hoe jouw paard reageert en wat je tijdens het rijden merkt van de training.

Droge paddocks zijn belangrijk bij Lelymare Horses

Rust en ruimte

Met welk doel het paard ook komt, op Lelymare is rust en ruimte. Jouw paard staat centraal, komt veel buiten en wordt optimaal verzorgd door het Lelymare team. Dit samen met de juiste training gaat zeker het verschil maken. 

Zelf op vakantie, je paard ook bij Lelymare Horses

Lara van de Laan

Ik heb echt een super fijne vakantie gehad dankzij jullie.

Ik heb echt een super fijne vakantie gehad dankzij jullie. Compleet stressvrij en zo fijn dat ik mij geen zorgen hoefde te maken over hoe het met Jawel ging. En als 'added bonus' zijn de aquatrainer en de trainingen van Robin een hele fijne toevoeging. Volgende vakantie komt hij graag weer! 

Voorbeeld trainingspakketten

Preventie en begeleiding bij blessures van je paard bij Lelymare Horses

Aquatrainerpakket

3x per week aquatrainer                              

5x per week stapmolen óf vitafloor          

Vakantiepakket

2x per week aquatrainer, rijden óf longeren

4x per week stapmolen óf vitafloor

Bij Lelymare Horses houden we onze paddocks droog en schoon

Combinatiepakket

3x per week aquatrainer

2x per week rijden of longeren

5x per week stapmolen óf vitafloor             

Fenna: ‘Het is niet niks om je paard voor een aantal weken uit handen te geven. Wij laten graag zien dat het kan! Ons doel? Je paard nóg beter maken. Dit doen we door doelgericht te trainen en de juiste, rustige omgeving te bieden.’