Geavanceerde faciliteiten

Ondersteun en help het proces daar waar het kan

Geavanceerde faciliteiten

Bij Lelymare bieden we jouw paard rust, regelmaat en kwalitatief goede revalidatiezorg. Daarnaast beschikken we over geavanceerde faciliteiten, die we heel doelgericht kunnen inzetten om de revalidatie van jouw paard ondersteunen.


 • We beschikken over een aquatrainer en Vitafloor.
 • Ook bieden we lasertherapie, sportmassage en kan de fysiotherapeut of osteopaat jouw paard behandelen.
 • We kunnen jouw paard trainen; aan de hand of onder het zadel.
 • We bieden ook lessen aan, die kunnen helpen bij het opstarten van het rijden.
 • We beschikken over een ruime buitenrijbaan, een binnenrijbaan, stapmolen met equigrass bodem, paddocks en weides.
Aquatraining met je paard bij Lelymare Horses

Aquatrainer

Een aquatrainer is een loopband in een afsluitbare ruimte. Het water kan worden gevuld tot verschillende hoogtes, afhankelijk van het doel van de revalidatie. We zetten de aquatrainer in om paarden gecontroleerd te laten bewegen. Het is een ideaal middel om paarden sterker te maken, zonder gewrichten en pezen te overbelasten. Met de aquatrainer verbetert de spierkracht, balans, coördinatie en mobiliteit van je paard. Ook bij rugblessures of knie-problemen kan de aquatrainer ingezet worden.

 • Het water in de aquatrainer biedt weerstand voor spieropbouw, terwijl het gewichtloze aspect de impact op gewrichten minimaliseert.
 • Voor paarden die herstellen van blessures, operaties of gewrichtsproblemen kan de aquatrainer helpen bij het herstellen van bewegingsvrijheid en spierkracht.
 • Regelmatige training in de aquatrainer kan bijdragen aan een betere algehele conditie en uithoudingsvermogen van het paard.
Lasertherapie bij paarden op Lelymare Horses

Lasertherapie

We beschikken over een High Power Laser en de MLS® Orange (Multi Locked System). We zetten lasertherapie in voor het behandelen van veel verschillende (niet invasieve) aandoeningen. Lasertherapie is wetenschappelijk onderbouwd en levert snelle resultaten. Het kan onder andere helpen bij het onder andere verminderen van pijn, het verminderen van ontstekingen, het versnellen van de genezing van wonden.

 • Lasertherapie kan pijn verminderen, wat essentieel is voor paarden die herstellen van blessures of last hebben van chronische pijn.
 • Het kan ontstekingen verminderen, wat helpt bij het beheersen van zwelling en het bevorderen van genezing.
 • Door de bevordering van celgroei en doorbloeding kan lasertherapie het herstelproces versnellen.
 • Het is een niet-invasieve behandeling. Dit betekent dat er geen operatie of medicatie nodig is.
De Vitafloor, de trilplaat voor paarden, op Lelymare Horses

Vitafloor

Onze Vitafloor stalunit is een trilplaat voor paarden. Het helpt bij het verbeteren van de bloeddoorstroming, zonder pezen, banden of gewrichten te belasten. Paarden kunnen al heel vroeg in het revalidatie traject op de Vitafloor. Door de doorbloeding te stimuleren blijft het paard beter in zijn bespiering en blijft gezonder. Een fijne bijkomstigheid is dat een sessie energie kost, waardoor paarden rustiger zijn tijdens de revalidatie.

 • De Vitafloor is ontworpen om spieractiviteit te stimuleren.
 • Door de beweging van de Vitafloor wordt de bloedcirculatie verbeterd, wat belangrijk is voor het leveren van voedingsstoffen en zuurstof aan weefsels en het verwijderen van afvalstoffen.
 • De beweging op de Vitafloor kan de gewrichten ontlasten en helpen bij het verminderen van pijn bij paarden met gewrichtsproblemen.

Naast deze faciliteiten bieden we verschillende diensten aan die jouw paard kunnen ondersteunen.


Fenna: ‘We kunnen, afhankelijk van de blessure, verschillende tools inzetten die het herstel van jouw paard kunnen ondersteunen of versnellen. Er is veel mogelijk, we adviseren je hier graag over!’