Sportmassage

Het maakt jouw paard weer vrij

Op Lelymare Horses bieden we sportmassage voor je paard

Sportmassage voor paarden

Sportmassage voor paarden is een hele waardevolle en effectieve methode die we gebruiken om (sport)paarden te begeleiden. Het is wetenschappelijk aangetoond dat massage kan helpen bij het verminderen van pijn, verbeteren van de mobiliteit en het ondersteunen van het herstel. Massage heeft ook een positieve invloed op de gemoedstoestand van het paard.

Sportmassage helpt je paard zijn spieren optimaal te gebruiken, maar kan ook compensaties wegnemen, de symmetrie verbeteren en daarmee het gehele functioneren optimaliseren.

Welke effecten heeft een massage?

Sportmassage kan een aantal positieve effecten hebben op de gezondheid en het welzijn van paarden, waaronder:

  • Verbetering van de bloedcirculatie: Massage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter worden aangevoerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
  • Stimulering van de spierontwikkeling: Massage stimuleert de spieren om zich aan te passen en te groeien. Dit leidt tot sterkere en soepelere spieren, wat het risico op blessures kan verminderen.
  • Vermindering van pijn en ontsteking: Massage heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Dit kan helpen bij het herstel van blessures en het verminderen van chronische pijn.
  • Verbetering van de flexibiliteit: Massage helpt om de spieren en bindweefsel te ontspannen, waardoor het paard soepeler kan bewegen.
  • Verhoging van het welzijn: Massage kan een ontspannende en rustgevende werking hebben op paarden. Dit kan leiden tot een verbetering van het algemeen welzijn en de prestaties van het paard.
De Vitafloor kan worden gebruikt om het herstel van blessures te versnellen

Waarom een sportmassage?

Sportmassage kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  • Preventie van blessures: Massage kan worden gebruikt om de spieren en gewrichten van het paard te versterken en te flexibiliseren, waardoor het risico op blessures kan worden verminderd.
  • Revalidatie: Massage kan worden gebruikt om het herstel van blessures te ondersteunen.
  • Verbetering van de prestaties: Massage kan worden gebruikt om de prestaties van het paard te verbeteren, bijvoorbeeld door de spieren te versterken en de flexibiliteit te vergroten.
  • Tonusverhoging: Massage kan worden gebruikt om de spierspanning van het paard te verbeteren, bijvoorbeeld bij paarden die last hebben van stijfheid of spierpijn.