Vitafloor

De trilplaat voor jouw paard

Lelymare Horses beschikt over de Vitafloor in de vorm van een stalunit

De Vitafloor stalunit is een trilplaat voor paarden

De werking berust op het verbeteren van de bloeddoorstroming in het hele paard, waardoor verschillende blessures sneller en beter genezen.

Het grote voordeel van de Vitafloor tijdens de revalidatie periode is dat paarden beter in conditie blijven en minder spieren verliezen ondanks de rustperiode. De paarden kunnen al heel vroeg in het revalidatie traject op de Vitafloor. Een sessie kost de paarden energie en dus zorgt het ervoor dat de paarden rustiger zijn tijdens de revalidatie periode. De paarden krijgen extra bloeddoorstroming zonder de pees te belasten. Dit zorgt voor minder littekenvorming.

De Vitafloor, de trilplaat voor paarden, op Lelymare Horses

Welke effecten geeft de Vitafloor?

De trillingen hebben ook een aantal positieve effecten op de gezondheid en het welzijn van het paard, waaronder:

  • Verbetering van de bloedcirculatie: De trillingen stimuleren de bloedcirculatie, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter worden aangevoerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit leidt tot een betere gezondheid van de spieren, pezen, botten en gewrichten.
  • Stimulering van de spierontwikkeling: De trillingen stimuleren de spieren om zich aan te passen en te groeien. Dit leidt tot sterkere en soepelere spieren, wat het risico op blessures kan verminderen. Dit geldt met name voor de stabiliteitsspieren.
  • Vermindering van pijn en ontsteking: De trillingen hebben een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Dit kan helpen bij het herstel van blessures en het verminderen van chronische pijn.
  • Verbetering van de flexibiliteit: De trillingen helpen om de spieren en bindweefsel te ontspannen, waardoor het paard soepeler kan bewegen.
  • Verhoging van het welzijn: De trillingen kunnen een ontspannende en rustgevende werking hebben op paarden. Dit kan leiden tot een verbetering van het algemeen welzijn en de prestaties van het paard.
De Vitafloor kan worden gebruikt om het herstel van blessures te versnellen

De toepassing van de Vitafloor

De Vitafloor kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  • Preventie van blessures: De Vitafloor kan worden gebruikt om de spieren en gewrichten van het paard te versterken en te flexibiliseren, waardoor het risico op blessures kan worden verminderd.
  • Revalidatie: De Vitafloor kan worden gebruikt om het herstel van blessures te versnellen.
  • Verbetering van de prestaties: De Vitafloor kan worden gebruikt om de prestaties van het paard te verbeteren, bijvoorbeeld door de spieren te versterken en de flexibiliteit te vergroten.
  • Tonusverhoging: De Vitafloor kan worden gebruikt om de spierspanning van het paard te verbeteren, bijvoorbeeld bij paarden die last hebben van stijfheid of spierpijn.

De Vitafloor is een veilig en effectief hulpmiddel dat kan worden gebruikt om de gezondheid en het welzijn van paarden te verbeteren.

Indicaties voor de Vitafloor zijn blessures aan pezen en banden, blessure m.b.t. botdichtheid en ook pijnlijke gewrichten en hoefbevangen paarden.