Specialisten

Hoefsmid Sonny de Vries
Al jaren komt elke woensdagmiddag onze vaste hoefsmid Sonny de Vries de paarden bij Lelymare beslaan en bekappen. Voor de revalidatiepaarden en trainingspaarden is goed beslag natuurlijk erg belangrijk. Goed beslag kan een revalidatieproces of training, goed ondersteunen. Het gezegde luidt nog steeds niet voor niets: No foot, no horse!
Je kan je paard laten beslaan door hoefspecialist Sonny op Lelymare. Je kan online direct een afspraak maken

Dierenarts Waling Haytema
Waling komt al sinds 2009 op Lelymare. Als oprichter van Sportpaardenkliniek Wolvega is hij een zeer ervaren paardendierenarts met als vakgebied sportbegeleiding en orthopedie. Waling is elke woensdag op Lelymare om de revalidatie paarden te begeleiden. Je kan ook een afspraak maken op Lelymare om je paard door hem te laten checken. Bijna alle onderzoeken kunnen gedaan worden op ons centrum. Neem bij interesse contact met ons op. 

Dierenarts Frerik Ter Braake 
Frerik is 28 jaar werkzaam voor Paardenkliniek Emmeloord en ook een zeer bekende paardendierenarts / chirurg. Elke maandagochtend is hij op Lelymare om de revalidatie paarden te begeleiden. Het is mogelijk om een afspraak met hem te maken op ons centrum. Je kan met ons contact opnemen om te kijken naar de mogelijkheden. 

Fysiotherapeut Marjon van de Heijkant
Marjon is al vele jaren verbonden met Lelymare. Ze ondersteund de revalidatie van de paarden met fysiotherapeutische behandelingen. Marjon is eens in de twee weken op vrijdag op Lelymare. Het is mogelijk om een afspraak met haar te maken op Lelymare. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Osteopaat Canisia Romani 'Sporthorse Dynamics'
Canisia is EDO Equine Osteopaat en bewegingswetenschapper. Ze is sinds kort bij het team van specialisten gekomen, omdat we onder de indruk waren van haar kennis en kunde. Met haar osteopatische behandelingen kan ze de revalidatie en training van de paarden ondersteunen. 
Het is mogelijk om een afspraak met haar te maken op Lelymare. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Trainer Karel Bauer 
Karel komt elke 2 weken een vrijdag lesgeven op Lelymare en binnenkort ook op de dinsdag. Zelf heeft hij een achtergrond in de Reiningsport, maar al jarenlang reist hij door heel Nederland om les te geven in alle disciplines van de paardensport. Van grondwerk, trailerladen tot Grandprix niveau in de dressuursport. 
Karel analyseert de motoriek en het gedrag van het paard en werkt vanuit daar aan het doel van de ruiter-paard combinatie. Het weet met kleine oefeningen de juiste snaar te raken om een verandering teweeg te brengen. Wil je eens een les proberen? Dat kan! Je kan direct online een les boeken of neem contact op met ons voor meer informatie. 

Aquatrainer specialisten 
Fenna en Angelique hebben in 2018 de jaaropleiding tot aquatrainer specialist gevolgd. Ze werken sindsdien dagelijks de aquatrainer. Samen met Lisa (aquatrainer specialist en osteopaat in opleiding) draaien ze alle aquatrainers op Lelymare. Zowel voor revalidatie paarden als (sport)paarden. Je kan direct online een aquatrainer sessie boeken of neem contact op met ons voor meer informatie. 

Sportmasseur  
Fenna heeft in 2021 de jaaropleiding tot sportmasseur voor paarden afgerond op het Bartels Horse & Health instituut. Sindsdien behandeld ze de paarden die intern op Lelymare staan, maar is het ook onderdeel van bijvoorbeeld het begeleidingstraject. Je kan losse sportmassages boeken, maar je kan het ook combineren met een aquatrainer sessie.  
Je kan direct online een sportmassage boeken of neem contact op met ons voor meer informatie. 

neem contact op voor meer info! 
verkooppaarden

Hoefsmid Sonny de Vries

verkooppaarden

Dierenarts Waling Haytema

SportmassageVerkooppaarden te koopVerkooppaarden te koop

Fysiotherapeut Marjon van de Heijkant