Samenwerking met specialisten

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Bij Lelymare Horses kan je je paard online blijven volgen

Specialisme is belangrijk

Bij Lelymare werken verschillende specialisten en behandelaren (zoals dierenartsen, de hoefsmid, fysiotherapeuten, osteopaten, trainers en gedragsspecialisten) samen. Hun gemeenschappelijke doel? Dat jouw paard succesvol revalideert.

  • Ieder paard is verschillend. Daarom stellen we voor ieder paard een eigen revalidatieplan op.
  • We werken multidisciplinair. Iedere specialist kijkt met zijn of haar eigen expertise naar een paard en we overleggen samen wat de beste behandeling is.
  • De medewerkers van Lelymare zorgen ervoor dat de juiste specialisten op het juiste moment worden ingezet en hebben korte lijnen met de specialisten.
  • We werken met alle kliniek in binnen- en buitenland samen. Soms wordt ervoor gekozen dat één van de vaste dierenartsen de revalidatie even tijdelijk begeleiden, maar dat hoeft niet perse. 
De Vitafloor kan worden gebruikt om het herstel van blessures te versnellen

Spin in het web

Jouw aanspreekpunt bij Lelymare zorgt voor overzicht. Fenna onderhoudt contact met de specialisten en behandelaren, heeft goed zicht op hoe het met jouw paard gaat én hoe het revalidatieproces verloopt. Hoe verloopt de revalidatie, hoe voelt je paard zich en wat zijn eventuele bijzonderheden? We koppelen dit op een toegankelijke manier aan jou terug.

Deskundigen van Lelymare Horses

Voordelen

De voordelen van onze gezamenlijke aanpak is dat we snel met specialisten en behandelaren kunnen schakelen. En minstens zo belangrijk: samen weet je meer. Door gezamenlijk casussen te bespreken en te monitoren, bieden we jouw paard de beste zorg.

Onze samenwerkingen

Waling Haytema

Gespecialiseerd in chirurgie en de begeleiding van sportpaarden. Hij richt zich voornamelijk op orthopedie. Waling is nauw betrokken bij de revalidatie van paarden die bij ons herstellen en heeft een schat aan ervaring met het behandelen en opereren van paarden met orthopedische problemen. Waling is wekelijks op Lelymare. 


Dierenkliniek Emmeloord

Bobbie Bary & Astrid Bos

Bobbie Barry en Astrid Bos komen op Lelymare om de revalidatiepaarden te begeleiden. De dierenartsen van Emmeloord hebben naast het specialisme orthopedie ieder hun eigen aandachtsgebied. Bij Frerik Ter Braake is dit chirurgie, bij Bobbie diagnostische beeldvorming en Astrid focust zich op hals- en rugklachten bij paarden. De dierenartsen van Emmeloord staan tevens klaar voor eerste hulp. 
Dierenarts Morgan Lashley werkt bij de Universiteitskliniek Utrecht en is specialist Revalidatie.

Morgan Lashley 

Dierenarts Morgan Lashley werkt tegenwooridig bij de Universiteitskliniek Utrecht en heeft in februari 2022 het toelatingsexamen van het European College of Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation behaald. Ze is elke 3 weken op Lelymare om specifieke revalidatiecasussen te begeleiden. Dit kunnen paarden zijn die doorgestuurd zijn door Utrecht of specifieke casussen waar we haar kennis graag  bij gebruiken.

Sjoerd Frietman

Dierenarts Sjoerd Frietman is werkzaam bij Dierenkliniek Den Ham. Sjoerd is erkend Europees specialist chirurgie. We werken graag samen met Sjoerd en krijgen met regelmaat paarden binnen die geopereerd of behandeld zijn op de dierenkliniek Den Ham. 


Marco de Bruijn

Marco is Europees specialist inwendige ziekten. Hij richt zich op inwendige problemen én hij behandelt de gebitten van de revalidatiepaarden die bij Lelymare verblijven. Daarnaast helpt hij ons met een goed wormbeleid bij de opfokpaarden. Alle resultaten van de mestonderzoeken worden besproken en er wordt een plan gemaakt.

Sonny de Vries

Hoefsmid Sonny de Vries is elke woensdag werkzaam bij Lelymare. Hij heeft veel kennis van de anatomie van de paardenhoef en beschikt jarenlange ervaring met revalidatiebeslag. Hij werkt nauw samen met de dierenartsen van Lelymare om het beste beslag te bepalen voor ieder paard. Sonny is een belangrijke schakel in de revalidatie van paarden.

Canisia Romani

Osteopaat van beroep. Zij benadert paarden op een holistische manier.  Met andere woorden: ze ziet het lichaam van een paard als eenheid. Met behulp van manuele technieken verbetert ze de mobiliteit van anatomische/ fysiologische structuren. Met als doel het zelfherstellende vermogen van het paard te verbeteren.

Marjon van de Heijkant

Marjon van de Heijkant onze vaste fysiotherapeut. Zij kijkt naar het bewegingspatroon van het paard, de mobiliteit van de wervelkolom en gewrichten en de spanning in de spieren. Door middel van mobilisatie, manipulatie, massage en dry needling levert ze een belangrijke bijdrage aan het herstel van paarden.

Gisella Bartels 

Fenna en Gisella maken samen een mooie podcast serie in samenwerking met De Hoefslag. Maar ook is Gisella een goede sparringspartner op het gebied van revalidatie, training én ook ondernemerschap. Gisellla is fysiotherapeut en geeft opleidingen vanuit haar bedrijf Bartels Horse & Health Instituut. 


Fenna: ‘Elke revalidatie is anders. Daarom stellen we in overleg met de dierenarts en met jou als eigenaar een persoonlijk revalidatieplan op. We bieden zorg op maat.’