Een rustige omgeving

Een fijne omgeving voor paard én mens

Waarom rust belangrijk is

Paarden zijn niet alleen kuddedieren, maar óók gewoontedieren. Als je paard op rust staat (omdat hij geblesseerd is of herstelt na een operatie) kan dit op je huidige stal wel eens voor uitdagingen en stress zorgen.

  • Paarden kunnen stress krijgen door een plotselinge verandering van de dagelijkse routine. Van volop in training, naar gecontroleerd bewegen of zelfs boxrust. 
  • Paarden met een blessure of herstellend van een operatie kunnen hun vaak energie niet of minder kwijt.
  • Het kan zijn dat je paard gewend is om dagelijks met andere paarden naar buiten te gaan en nu tijdelijk binnen moet blijven.
Droge paddocks zijn belangrijk bij Lelymare Horses

Nieuwe omgeving

Als de stress te lang aanhoudt, dan kan er chronische stress ontstaan. Bij chronische stress vermindert de weerstand, waardoor het paard minder goed herstelt. Een nieuwe omgeving kan helpen om paarden aan de nieuwe (tijdelijke) situatie te laten wennen. Een nieuwe plek is een nieuwe structuur en een nieuw ritme. Dat is voor veel mensen een van de redenen om te kiezen voor Lelymare.

Structuur en overzicht

Lelymare biedt een omgeving die speciaal is ingericht voor paarden die herstellen van een blessure of operatie. Onze ruime buitenstallen zorgen ervoor dat paarden met boxrust bijvoorbeeld nog steeds andere paarden kunnen zien. Ze hebben zich op het hele erf en maken zo onderdeel uit van het geheel. Paarden hebben graag overzicht en ervaren daardoor minder stress. In de paddock staan de paarden apart, maar wél naast elkaar. Daarnaast is het bij ons rustig en bieden we de paarden structuur. Dagelijks wordt alles op vaste tijden gedaan en elk paard heeft een eigen plek. 

Voeding

Je paard krijgt bij Lelymare onbeperkt hooi, zowel op stal als in de paddock. Dit geven we los of via een slowfeeder. Tijdens het herstel is het ook belangrijk dat paarden genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Tegelijkertijd zijn we voorzichtig met extra energie of suiker/zetmeel. Daarom voeren we Balance+ muesli van VItalbix. De muesli bevat een hoge dosering vitaminen & mineralen. Plus aminozuren (ter ondersteuning van spierbehoud en spieropbouw) en prebiotische cichoreivezels (voor een gezonde maag- darmfunctie). Uiteraard is het mogelijk om je eigen voer te voeren. We kijken graag met je mee of het qua voedingswaarden passend is voor de revalidatieperiode.

Fenna: ‘Een rustige omgeving helpt je paard herstellen na bijvoorbeeld een blessure of operatie. Bij Lelymare bieden we je paard de structuur en rust die ze nodig hebben.’