Lelymare Horses -Robin Vos

Revalidatie ruiter Robin Vos bij Lelymare Horses

Robin Vos

Robin Vos is een belangrijke kracht in ons revalidatie-team. Ze rijdt revalidatiepaarden en traint hen aan de hand, een taak waar ze met haar uitgebreide ervaring uitstekend voor is gekwalificeerd. Als Robin niet met de paarden bezig is, werkt ze op kantoor. Ze is verantwoordelijk voor de administratie , organisatie & planning en maakt wekelijks onze leuke social posts.

Een aantal jaar geleden raakte haar eigen paard geblesseerd.
‘Ik wilde mijn paard weer zo goed mogelijk, pijnvrij kunnen trainen. Ik leerde over effectieve revalidatiemethoden en de complexiteit van paardengezondheid.’
Zo kwam ze bij Lelymare terecht! In nauwe samenwerking met collega’s en behandelaren zet ze al haar kennis en vaardigheden in om revalidatiepaarden van alle soorten en maten weer ‘op de rit’ te krijgen.

Robin Vos revalidatieruiter op het paard bij Lelymare Horses - Lelystad
Als ruiter leidde Robin meerdere paarden op tot en met ZZ-licht dressuur. Ze is gediplomeerd ORUN 2 & BICD (basis instructor classical dressage – NCSAH) instructrice en zit in het derde jaar van het sporttraject van de NCSAH. Aanvullend volgt ze hier ook de opleiding die specifiek gericht is op het werken aan de hand.

Paard aan de hand in revalidatie bij Lelymare Horses

Werken aan de hand is een vorm van training die in Nederland nog niet heel bekend is, maar steeds populairder wordt. Het voordeel is dat de trainer het paard zonder ruitergewicht toch gericht kan trainen en gymnastiseren. Robin:

‘Zo kunnen we onder andere werken aan de motoriek, nageeflijkheid, het versterken van de spieren en het gymnastiseren. Het werkt aanstekelijk, want vaak raken eigenaren van paarden ook nieuwsgierig hoe ze hun paard na de revalidatieperiode ook aan de hand kunnen blijven trainen.’Wil je meer informatie over wat Robin voor jouw paard kan betekenen?