Opfok+ pakket

Het beste voor jouw paard

Je paard wordt gesocialiseerd bij Lelymare Horses

Opfok+ pakket: het beste voor jouw paard

Bij Lelymare begrijpen we dat jouw paard speciaal is en het beste verdient. Kies voor ons Opfok+ pakket en geef je paard een voorsprong op het leven ná de opfok. Dit kun je verwachten:


  • Je paard is extra in handen
  • Aandacht voor mentale ontwikkeling
  • Werken aan een goed gesocialiseerd sportpaard
  • Een stressvrije overgang van opfok naar huis

.

Extra in handen

Angelique traint de jonge paarden tijdens de opfokperiode en heeft zich hierin gespecialiseerd. Hoe vaak een paard extra in handen komt en een opfok+ sessie krijgt, is per paard verschillend. Uiteraard bespreken we dit met jou als paardeneigenaar. Goed om te weten: als je het leuk vindt, kun je bij de sessies aanwezig zijn. Zo zie je precies wat én hoe we je paard trainen.

Trailer laden training bij Lelymare Horses

Mentale ontwikkeling

We bereiden je paard voor op de (sport)carrière door het vertrouwd te maken met nieuwe situaties en spanning. Denk aan het wennen aan de trailer, beenbescherming en vaststaan op de poetsplaats. Als paardensporter vragen we veel van onze paarden. In onze ogen verdienen ze ook een beetje extra uitleg vooraf!

Een stressvrij paard groeit op bij Lelymare Horses

Een beleefd paard

Je paard leert omgaan met mensen en ontwikkelt respect voor hen, wat resulteert in een betrouwbaar en goed gesocialiseerd sportpaard. Dat is wel zo prettig (en veilig), zowel bij de dierenarts, thuis op stal en later op wedstrijd.

Een stressvrij paard groeit op bij Lelymare Horses

Stressvrije overgang

We vinden het belangrijk dat er een juiste balans is tussen het natuurlijk opgroeien en het in handen zijn en leren. Daarom nemen we de tijd en zorgen we ervoor dat alles met rust en vertrouwen gebeurt. We doen het stapje voor stapje. Door deze geleidelijke aanpak voorkomen we stress bij je paard wanneer het de opfok verlaat en de ‘echte’ wereld betreedt.

Mijn hengstje Paradou moest op twee-jarige leeftijd geopereerd worden (OCD chip) en meteen ook gecastreerd. Dat was wel echt zo'n moment dat ik superblij was met de opfokplus ervaringen die hij al heeft gehad. Angelique heeft hem in de opfokplus al aan zoveel dingen laten wennen dat heel veel dingen nu zo makkelijk gingen. Hij kon makkelijk een halster om, uit de kudde en braaf meelopen. Wat is het fijn als een jong paard niet over je heen loopt!

Hij had ook al op de trailer gestaan, dus dat ging ook makkelijk. Daarnaast had hij al eens alleen op de poetsplaats gestaan, beenbeschermers om gehad, over en op vreemde dingen gestaan. Oftewel hij stond rustig alleen op stal in de kliniek, durfde zo op de weegschaal en raakte niet in paniek van verband om zijn been. We willen veel van onze paarden, ze moeten mee doen in onze wereld, dan verdienen ze ook een beetje uitleg vooraf en juist dat is de opfokplus! 

Laura Roest met Paradou


Fenna: ‘Het opfok+ pakket heeft een enorme toegevoegde waarde voor de mentale ontwikkeling van een jong paard. We maken hiermee niet alleen het paard heel blij, maar zeker ook de eigenaar.’