Waarom beweging belangrijk is

Paarden kunnen vrij bewegen bij Lelymare Horses

Veel vrije beweging is belangrijk

Voldoende vrije beweging is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde ontwikkeling van jonge paarden. Bij Lelymare krijgen paarden de vrijheid om 24/7 het hele jaar door op onze weilanden te lopen, waarbij ze zelf kunnen bepalen wanneer ze naar binnen gaan. Ons doel? Jouw (sport)paard een stevige basis geven voor een gezond en sterk gestel en karakter.

 

  • Beweging speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge (sport)paarden. Het zorgt voor sterke botten, pezen en banden. Het helpt bij het versterken van hun lichaam, waardoor ze later minder gevoelig zullen zijn voor blessures.
  • Beweging bevordert natuurlijke gedrag en het draagt bij aan het algehele welzijn. Door jonge paarden de mogelijkheid te bieden om buiten te zijn en te natuurlijk te bewegen, groeien ze op tot gezonde individuen.

.

Stressvrij opgroeien

Beweging laat stress afvloeien. Wanneer paarden onbeperkt kunnen bewegen, krijgen ze de kans om opgebouwde spanning kwijt te raken. Rennen, spelen en grazen in een natuurlijke omgeving helpt bij het ontspannen en kalmeren. Het resultaat? Een tevreden en evenwichtig paard.


Fenna: ‘Het is mooi om te zien dat de paarden anders omgaan met de seizoenen dan wij. Zeker in de winter hebben ze de behoefte om de benen te strekken en lekker rond te scharrelen. Zodra de regen voorbij is rennen ze naar buiten om te spelen en te ravotten. Dat is waarom we die beweging 24/7 ook aanbieden in de winterperiode.’