Revalidatiecentrum

Heeft uw paard een blessure of staat er een operatie gepland? Wat de blessure ook is er staat altijd een revalidatieperiode te wachten. Deze periode is intensief voor eigenaar en paard.

Tijdens deze tijd is rust en gecontroleerde beweging het belangrijkste. Precies dat bieden we op ons revalidatiecentrum. Onder meer door de rustige en professionele omgeving die we u en uw paard bieden, krijgt uw paard de beste kans op een goed herstel. Ons deskundige team staat garant voor een optimale begeleiding en verzorging van uw paard.

Door onze anatomische en biomechanische kennis kijken we verder dan enkel de blessure. Met name door de inzet van de aquatrainer, kunnen we al in een vroeg stadium werken aan correcte beweging, symmetrische spieropbouw en balans & stabiliteit. We bieden een revalidatie aan van begin tot eind.

"WE ZORGEN VOOR HET PAARD
EN ONTZORGEN DE EIGENAAR" 

Omdat elke revalidatie anders is, stellen we in overleg met de dierenarts een 'gepersonaliseerd' revalidatieplan op. De faciliteiten op onze accommodatie zijn hier volledig op ingericht. Er kan gebruik gemaakt worden van een stapmolen met equigrass bodem, de vitafloor trilplaat (stalunit) en de aquatrainer. Ook kan uw paard aan de hand gestapt of gelongeerd worden. Tevens kan de high power laser onderdeel van de herstelprocedure zijn.

We werken nauw samen met Sportpaardenkliniek Wolvega (Waling Haytema) en Dierenkliniek Emmeloord (Frerik ter Braake) en de meeste vervolgonderzoeken (controles, röntgen en echografie) kunnen dan ook op Lelymare uitgevoerd worden. We krijgen paarden binnen vanuit alle klinieken in Nederland en door de fijne samenwerking wordt alles dan mooi overgedragen. We houden de behandeld dierenarts altijd op de hoogte.

Ons team heeft jarenlange ervaring met de revalidatie van paarden. We houden de gezondheid en de beweging van de paarden nauwlettend in de gaten. Fenna is opgeleid sportmasseur voor paarden en kan indien nodig de paarden behandelen. Wekelijks is de hoefsmid op het bedrijf, want goed hoefbeslag is een belangrijk onderdeel van het revalidatie proces. Ook werken we samen met onze vaste fysiotherapeut Marjon van de Heijkant. Zij is eens in de twee weken op Lelymare. In samenspraak met de eigenaar wordt besproken wanneer en hoe vaak de fysiotherapeut het paard nakijkt/behandeld.

Ons team staat 7 dagen per week klaar voor de paarden en de revalidatie wordt zeer nauwkeurig uitgevoerd. In een revalidatietraject is precieze uitvoering van het gemaakte plan belangrijk. Om de rust en structuur te bewaken wordt de revalidatie volledig uitgevoerd door ons team. Buiten de openingstijden is er rust op Lelymare.

Uiteraard bent u welkom om aanwezig te zijn tijdens bijvoorbeeld een aquatrainersessie. We houden tijdens de revalidatie nauw contact met u als eigenaar en betrekken u bij elke stap.

Bedankt voor alles! 

Dank jullie wel voor alle goede zorgen en deskundige begeleiding in het revalidatie traject. We zijn heel blij met jullie en trots op het behaalde resultaat.  

Selma & Nelleke
WE BIEDEN: 
  • EEN OMGEVING VOLLEDIG GERICHT OP OPTIMAAL HERSTEL 
  • VERZORGING EN TRAINING DOOR PROFESSIONALS MET VERSTAND VAN REVALIDATIE
  • PROFESSIONELE FACILITEITEN TER ONDERSTEUNING VAN DE REVALIDATIE
  • MULTIDISCIPLINAIRE SAMENWERKING GERICHT OP EEN SUCCESVOLLE REVALIDATIE
dierenarts revalidatie revalidatie paardrevalidatie paardrevalidatie paard

Op Lelymare werken we met een IDOTS Aquatrainer en een Vitafloor stalunit.