Vitafloor

Lelymare beschikt over een Vitafloor stalunit (3x3), een trilplaat voor paarden. De werking berust op het verbeteren van de bloeddoorstroming in het hele paard, waardoor verschillende blessures sneller en beter genezen.

Indicaties voor de Vitafloor zijn blessures aan pezen en banden, blessure m.b.t. botdichtheid en ook pijnlijke gewrichten en hoefbevangen paarden. Het grote voordeel van de Vitafloor is dat paarden beter in conditie blijven en minder spieren verliezen ondanks de rustperiode. De paarden kunnen al heel vroeg in het revalidatie traject op de Vitafloor. Zeker bij peesblessures zorgt dit voor goede resultaten. De paarden krijgen extra bloeddoorstroming zonder de pees te belasten. Dit zorgt voor minder littekenvorming.

Klik hier voor meer informatie over de Vitafloor. 

We werken al sinds 2015 met de Vitafloor en hebben al meerdere mooie resultaten gezien. Zowel bij peesblessures, als bij chronisch dikke benen en hoefbevangenheid. Soms hebben paarden na een operatie of tijdens stalrust last van dikke benen en dan helpt de Vitafloor ook erg goed. Een sessie kost de paarden energie en dus zorgt het ervoor dat de paarden rustiger zijn tijdens de revalidatie periode.

Bij intensieve revalidatie gaan de paarden er 2x 30 minuten op (wordt opgebouwd). Het is ook mogelijk dat de paarden er 1x per dag op gaan (bv in combinatie met andere revalidatie diensten). Voor sportpaarden die voor een pauze komen is het al fijn om 3x per week op de Vitafloor te gaan. Dit houdt ze los in het lichaam en het zorgt voor veel minder spierverlies.

10 ritten kaart
Het is, net als bij de Aquatrainer, mogelijk om een 10 rittenkaart te kopen. Zo kunt u een aantal keer per week langskomen voor een Vitafloor sessie. Dit is eventueel te combineren met andere faciliteiten op Lelymare.

Image Image