Aquatraining

Met een aquatrainer worden uithoudingsvermogen, spierkracht, coordinatie en lenigheid verbeterd. Het is ideaal ter ondersteuning van de dagelijkse training, maar het kan ook al in een vroeg stadium van de revalidatie ingezet worden. Door de opwaartse druk van het water, worden de lichaamsdelen onder het waterniveau minder belast.

De aquatrainer kan op verschillende vlakken helpen in revalidatie en training, zoals het verbeteren van de proprioceptie, balans, rechtgerichtheid en beweeglijkheid van de rug en benen. Hoewel het bewegen tegen de waterdruk in de paarden veel kracht kost omdat het paard zijn hele lichaam moet gebruiken, is de belasting op gewrichten en pezen minimaal. Hierdoor neemt de bespiering bij blessures snel weer toe in plaats van af. Door gebruik te maken van koud water worden de gewrichten en pezen tegelijkertijd gekoeld.

De aquatrainer is ook een effectief hulpmiddel bij rugproblemen. De tegendruk van het water stimuleert actiever gebruik van de achterhand waardoor het paard zijn buikspieren aanspant met als resultaat een beter ruggebruik met meer schoudervrijheid.

Het waterpeil en de snelheid van de loopband kan gevarieerd worden. Hierdoor is de training optimaal af te stemmen op elk paard.

10 rittenkaart 
De paarden die op Lelymare verblijven kunnen uiteraard gebruik maken van de Aquatrainer. Het is ook mogelijk om een 10 rittenkaart aan te schaffen. Zo kunt u 1 of meerdere keren per week langskomen voor een Aquatrainer sessie. Dit kan zowel voor revalidatie doeleinden als voor sportondersteuning. Uiteraard is dit onder onze begeleiding. 

Opgeleid personeel
Fenna en Angelique volgen beiden de Aquatrainer opleiding van de IDOTS Aquatrainer Academy. Daarnaast werken we nauw samen met dierenklinieken en fysiotherapeuten. 

Image Image