Granulight / Korrelzand

Sinds 2007 is de buitenbak met Granulight bodem op Lelymare. De vader van Fenna heeft in 2007 bedacht dat Granulight de perfecte onderbodem voor een buitenbak kan zijn voor de reiningsport. Granulight is namelijk een stabile en harde onderlaag én laat water door. Bovenop komt een laagje zand. Tjeerd heeft een buitenbak laten bouwen die tot de dag van vandaag voor de reiningsport gebruikt wordt. Vervolgens heeft Fenna ook de paddocks met Granulight bodem verzien. Net als de buitenbak zijn deze altijd droog!

Granulight is een milieuvriendelijke keus. Het heeft een DUBOkeur® keurmerk, een keurmerk voor duurzaam bouwen en het ISA Sport certificaat.

Lelymare Horses is officiële dealer van Granulight. Wij bieden zeer scherpe prijzen! U kunt dus bij ons terecht voor vragen en bestellingen. Sinds het begin van 2019 is Lelymare Horses ook officiële dealer van Korrelzand in België. Korrelzand is de benaming voor deze perfecte onderbodem in België.

Voor meer informatie over Granulight in Nederland zie de website van  Granulight Paardenbak.

Voor meer informatie over korrelzand in België zie de website van Korrelzand Paardenbak.

granulight paardenbakgrunulight paddock

In een buitenbak met granulight als onderbodem is het mogelijk om slidingstops te maken. Daarom is deze bodem uitermate geschikt voor de reiningsport.