Granulight / Korrelzand

Sinds 2007 ligt er een buitenbak op Lelymare met een Granulight onderlaag. De vader van Fenna heeft in 2007 bedacht dat Granulight wel eens de perfecte onderbodem zou kunnen zijn voor een reining buitenbak. Granulight is namelijk een stabiele en harde onderlaag én het laat water door. Bovenop de Granulight laag komt een laag zand. Tjeerd heeft een buitenbak aan laten leggen en tot de dag van vandaag wordt deze buitenbak gebruikt voor de reiningsport. Vervolgens heeft Fenna ook haar paddocks voorzien van een Granulight bodem. Net als de buitenbak zijn deze altijd droog!

Granulight is een milieuvriendelijke keus. Gecertificeerd met het DUBOkeur® keurmerk, het keurmerk voor duurzaam bouwen en het ISA Sport Certificaat.

Lelymare Horses is officiële dealer van Granulight. Wij bieden zeer scherpe prijzen! U kunt dus bij ons terecht voor vragen en bestellingen. Sinds het begin van 2019 is Lelymare Horses ook officiële dealer van Korrelzand in België. Korrelzand is de benaming voor deze perfecte onderbodem in België.

Voor meer informatie over Granulight in Nederland zie de website van Granulight Paardenbak.

Voor meer informatie over Korrelzand in België zie de website van Korrelzand Paardenbak.

granulight paardenbak grunulight paddock

In een buitenbak met granulight als onderbodem is het mogelijk om slidingstops te maken. Daarom is deze bodem uitermate geschikt voor de reiningsport.