HOTEL & REVALIDATIE
LELYMARE HORSE HOTEL: BALANS VOOR TOPSPORT

Revalidatiecentrum
Lelymare biedt de mogelijkheid voor paarden om te revalideren onder optimale omstandigheden. Onder meer door de rustige en professionele omgeving die we u en uw paard bieden, krijgt uw paard de beste kans op een goed herstel. Het deskundige team staat garant voor een optimale begeleiding en verzorging van uw paard. 

Omdat elke revalidatie verschillend is, stellen we in overleg met uw eigen dierenarts een gepersonaliseerd revalidatieplan op. Op onze accomodatie zijn allerhande opties mogelijk. Zo kan uw paard aan de hand gestapt of gelongeerd worden of er kan gebruik gemaakt worden van de professionele trainingsmolen of de Vitafloor trilplaat (stalunit). Daarnaast beschikken we over een professionele coolmachine en kan de high power laser en een aquatrainer onderdeel van de revalidatie zijn. 

We bieden dagprijzen voor revalidatiestalling aan waar ook standaard behandelingen zoals het toedienen van medicatie, wondverzorging en het wisselen van verbanden inbegrepen zijn. Extra revalidatie diensten zoals de stapmolen, de Vitafloor en/of coolmachine hebben een aparte prijs. We werken nauw samen met verschillende gespecialiseerde paardenklinieken en de meeste vervolgonderoeken (controles, röntgen en echografie) kunnen dan ook op Lelymare uitgevoerd worden. Wekelijks is de hoefsmid op het bedrijf en ook het bekappen / het beslag is een belangrijk onderdeel van het revalidatie proces. Ook andere diensten zoals fysiotherapie, osteopathie kunnen uiteraard op verzoek geregeld worden. 

Wat Lelymare net dat extra geeft als revalidatiecentrum, is de aanwezigheid van de Vitafloor stalunit, een trilplaat voor paarden. De werking berust op het verbeteren van de bloeddoorstroming in het hele paard, waardoor verschillende blessures sneller en beter genezen. Indicaties voor de Vitafloor zijn : blessures aan pezen en banden, blessure mbt botdichtheid en ook pijnlijke gewrichten en hoefbevangen paarden. Het grote voordeel is dat paarden beter in conditie blijven en minder spieren verliezen ondanks de rustperiode.

Klik hier voor meer informatie over de Vitafloor. 
 

Horse Hotel

Het Lelymare Horse Hotel biedt tijdelijke stalling aan, bijvoorbeeld tijdens zomer - of winterpauze of tijdens vakanties. Voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van uw paard is het belangrijk om op tijd een rustpauze in te bouwen. Bij Lelymare wordt uw paard optimaal verzorgd door een deskundig team. De paarden hebben een luxe stal, komen elke dag buiten en eventueel kan het paard ook een vriendje/vriendin krijgen. Uiteraard is het mogelijk om gebruik te maken van de verschillende faciliteiten op Lelymare, zoals de stapmolen en de Vitafloor. We houden uw paard in conditie voor u! 

Ook is het mogelijk om je paard voor een periode in de kudde te plaatsen. Soms is het voor de revalidatie belangrijk om onbelaste beweging te hebben en dan is weidegang zeer belangrijk. Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Foto's: Bitmagazine/Lonneke Ruesink
Foto's: Bitmagazine/Lonneke Ruesink